20 Temmuz 2015 Pazartesi

En İyi Tasarım Okulu


Öğrencilerin sıkça sordukları soruların başında genelde "En iyi tasarım okulu hangisi" oluyor. Fakat en iyi okula göre değil,  öğrenme şekline, motivasyona, ihtiyaçlarına göre veli, danışman ve öğrenci ile birlikte okul seçimi yapmak en doğrusu 
Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler için lise başarıları önemli fakat lisede ortalama bir öğrencinin üniversitede doğru seçimi yaparak çok başarılı olduğunu sıklıkla görüyoruz.
Meslek seçimleri, yurt dışında üniversite okuma kararı aşağı yukarı lise 2'den itibaren başlıyor ve böylece yurt dışında okunacak olan yerin dilini öğrenmeye de vakit kalıyor. Fakat bu her öğrenci için geçerli olmuyor, bazı öğrenciler lise son sınıfta yurt dışında okumaya karar verebiliyor. İtalya eğitim özgürlüğü olan bir ülke olduğu için son başvuru tarihlerini de oldukça esnek tutuyor.
Lise döneminde yapılan ön hazırlıklar hem üniversite için hem de üniversite hayatı için başarının artmasını sağlıyor.  Yabancı dil öğrenmek, spor aktiviteleri, yurtdışında yaz okulları,  yeni kazanılan hobiler hem öğrencinin kendini tanımasında,  kendisine güvenin artmasında çok yardımcı oluyor ve CV'leri erkenden dolmaya başlıyor.

İtalya'da bir çok tasarım okulu var ve hepsi de alanlarında çok başarılı üniversiteler. 


İtalya'daki tasarım okulları uygulama sınıfları ile ön plana çıkıyor. 

Moda tasarım bölümlerinde öğrenciler tasarımlarını üretebiliyorlar. 


İtalya'nın mimari özelliklerini taşıyan okul binaları ve kampüsler ise öğrencilere farklı bir atmosfer sunuyor. 



Tüm dünyadan gelen öğrenciler mezuniyetten sonrada iletişimlerini sürdürerek uluslararası projelerden birbirlerini  haberdar ediyorlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder