11 Mayıs 2015 Pazartesi

İtalya'da İtalyanca



İtalya'da İtalyanca öğrenmek ister misiniz? Evet dediğinizi duyuyorum. O zaman bugün İtalya'da İtalyanca kursları nasıl oluyor ona bakalım.

İtalya'nın bir çok şehrinde İtalyanca kursları var. En çok tercih edilen şehirler Milano, Floransa ve Roma. Ama yaz aylarında deniz kenarı şehirler de tercih ediliyor. Rimini, Salerno gibi.

Daha önceden İtalyanca eğitimi aldıysanız her pazartesi başlayabiliyor ve  seviye tespit sınavına giriyorsunuz. Eğer temelden başlayacaksanız belirli tarihler var. O tarihlerde  İtalyanca kursunuza başlamanız gerekli.

Dersler yarım gün veya tam gün yapılıyor. Ders dışında da İtalyanca dil okulları öğrencileri İtalyanca konuşturmaya ve şehri tanıtmaya yönelik aktiviteler sunuyorlar. Böylece öğrenciler hem italyanca pratiklerini arttırıyorlar hem de İtalya'da yaşamı deneyimliyorlar.

İtalyanca dışında italyan mutfağı, sanat tarihi , tasarım gibi dersleri de italyanca almak mümkün. Bu sayede hem italyanca seviyesi ilerler hem de hobilerinizi İtalya'da gerçekleştirme şansı yakalarsınız.

Hafta sonları ise İtalya'nın farklı şehirlerine turlar düzenleniyor.  Eğer tarihler uyarsa festivallere ve konserlere katılım da mümkün.

İtalya'da dil okulları konaklamayı da ayarlıyorlar. Farklı konaklama seçenekleri var. Daha çok italyanca pratik yapmak isteyenler aile yanında kalabiliyorlar. Uluslararası bir ortamda yaşamak isteyenler diğer öğrenciler ile ev paylaşıyorlar. Bağımsız olmak isteyenler ise tek başlarına özel ev kiralayabiliyorlar. Ayrıca yurt ve öğrenci rezidanslarında kalmak da mümkün.

Şehir, okul ve program seçimi yapmak ve sorularınız için twitter/firenzeegitim'den sorularınızı bekliyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder